Go Back
vaniljev sladoled brez dodanega sladkorja
Print

Vaniljev sladoled brez dodanega sladkorja

To je osnovni recept za vaniljev sladoled, po katerem sem ga delala pred leti, le da sem mleko nadomestila s sladko smetano, sladkor pa s sladilom Sukrin. Lahko mu dodate poljubne sestavine – čokolado, sadje in podobno. Kot vedno – primeren je za LCHF prehrano.
Author Staša Grom

Ingredients

Instructions

  • Polovico sladke smetane vlijemo v posodo. Vaniljev strok vzdolžno prerežemo in postrgamo vsebino v smetano. Segrejemo skoraj do vretja, nato odstavimo in malo ohladimo. Rumenjake stepemo skupaj s sladilom Sukrin in jih počasi primešamo smetani ter na nizki temperaturi mešamo nekaj minut, da se malo zgosti. Preostanek sladke smetane stepemo in primešamo k ohlajeni mešanici.
  • Mešanico vlijemo v aparat za sladoled, če ga pa nimamo, jo vlijemo v posodo, damo v zamrzovalnik in vsake pol ure premešamo.