Preprosto in osvežilno pecivo, ki bo čudovita popestritev obložene mize ... zelo pa prija tudi takrat, ko smo sami s knjigo in skodelico čaja. Maline brez težav zamenjate s kakim drugim jagodičevjem ali - če ste manj strogi pri svojem jedilniku - tudi s kakim drugim sadjem.
Začnemo s pripravo dna. Mlete mandlje, razmaščeno mandljevo moko in zmehčano maslo dobro premešamo in oblikujemo v kepo. Shranimo v hladilnik in pričnemo pripravljati kremo. Kremni sir premešamo z mešalnikom za stepanje smetane, dodamo kislo smetano, sladilo Sukrin, jajca in vaniljo.
Pekač (premer ca. 20-22 cm) namastimo z maslom in v njem enakomerno razporedimo testo (pomagamo si z žlico in dlanmi). Testo na več mestih prebodemo z vilicami, da preprečimo dvigovanje med peko. Nato v pekač vlijemo kremo in pečemo pri 185 st. C 45 minut. Pečeno pito ohladimo, prelijemo s segretimi malinami (po želji jim lahko dodamo sladilo Sukrin) in za nekaj ur shranimo v hladilnik.