Panakota je odlična tudi brez dodanega sladkorja, ki ga lahko nadomestite z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin Icing. Tokrat sem za spremembo naredila čokoladno različico v obliki mini torte. Izberite temno čokolado s čim manj sladkorja, količino pa prilagodite svojemu okusu (100 g naredi že kar precej močan okus).
Smetano, v katero smo dali vzdolžno prerezan vaniljev strok ali vaniljo v prahu, segrejemo, pri čemer pazimo, da ne zavre. Kuhamo nekaj minut ter primešamo sladilo Sukrin Icing in želatino, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Nato primešamo še sesekljano temno čokolado. Kremo natočimo v srednje velik (premer ca. 15 cm) plastični ali silikonski model (jaz sem uporabila kar plastično posodico za shranjevanje) ali v posodice za puding. Za nekaj ur (najbolje čez noč) damo v hladilnik, da se strdi. Postrežemo s stepeno sladko smetano.