Go Back
Črno-bela pita
Print

Črno-bela pita

Črno-bela pita ima dve kremi na osnovi mascarpone sira ter je brez moke in dodanega sladkorja. Je odlična sladica za vse, ki so na LCHF dieti.
Author Staša Grom

Ingredients

Sestavine za krhko dno

  • 150 g mletih lešnikov
  • 50 g Sukrin razmaščene mandljeve moke
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • 2 žlici sladila Sukrin
  • košček masla za pekač

Sestavine za belo kremo:

  • 250 g mascarpona
  • 200 g neslanega kremnega sira
  • 100 g masla
  • 2-3 žlice sladila Sukrin Icing
  • 2 žlici tekoče sladke smetane
  • tekoča vaniljeva esenca

Sestavine za čokoladno kremo:

Sestavine za dekoracijo:

Instructions

  • Najprej se lotimo krhkega dna. V multipraktiku zmiksamo mlete lešnike, mandljevo moko, zmehčano maslo, jajce in sladilo Sukrin. Ko nastane kompaktno testo, ga oblikujemo v kepo in za eno uro shranimo hladilnik. Pekač namastimo s koščkom masla in testo s pomočjo dlani razporedimo po celotnem dnu in robu pekača (premer 26 cm). Pečemo pri 175 st. C 15 minut, nato ohladimo.
  • Belo kremo pripravimo tako, da mascarpone premešamo s kremnim sirom, zmehčanim maslom, tekočo sladko smetano, sladilom Sukrin Icing in vaniljevo esenco. Kremo z žlico enakomerno razporedimo po ohlajenem testu in pito postavimo v hladilnik.
  • Nato pripravimo temno kremo. Temno čokolado sesekljamo in raztopimo v parni kopeli. Rahlo ohladimo, nato jo z mešalnikom za stepanje smetane premešamo z mascarponom. Sladko smetano stepemo posebej, vmes dodamo sladilo Sukrin Icing. Stepeno sladko smetano z žlico dodamo k čokoladni mešanici in mešamo, dokler ne nastane homogena čokoladna krema. Z žlico jo premažemo čez belo kremo in vsaj za pol ure shranimo v hladilnik.
  • Nato pripravimo čokoladni preliv, tako da stopimo maslo in vanj vsipamo sesekljano temno čokolado ter premešamo. Rahlo ohladimo, nato prelijemo čez pito in damo v hladilnik vsaj za eno uro. Pred postrežbo pito okrasimo s stepeno smetano.