Go Back
+ servings
Creme brulee
Print

Crème brûlée

Crème brûlée je odlična kremna sladica iz smetane, rumenjakov in vanilje s slastno hrustljavo skorjico. Lahko ga pripravimo tudi brez sladkorja in je tako primeren tudi za LCHF prehrano. Sladkor nadomestimo z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin in nihče ne bo opazil, da je brez sladkorja.
Servings 4 lončke
Author Staša Grom

Ingredients

Ostalo

  • 4 keramični lončki

Instructions

  • Smetano pretočimo v posodo in skupaj z na pol prerezanim vaniljevim strokom ali vaniljevo aromo pri srednji temperaturi segrevamo 15 minut. Pazimo, da smetana ne zavre. Odstavimo in pustimo počivati 15 minut, nato odstranimo strok.
  • Rumenjake pet minut stepamo z mešalnikom za smetano, vmes dodajamo sladilo Sukrin. Polovico segrete smetane počasi vlijemo k jajčni mešanici in dobro stepemo, nato celotno maso zlijemo k preostali smetani in dobro premešamo.
  • Mešanico prelijemo v keramične lončke in jih postavimo v večji pekač. V pekač vlijemo vročo vodo (do 3/4 lončkov) in jih pri 150 st. C pečemo 35-40minut. Ko jih vzamemo iz pečice, je zmes še nekoliko tekoča). Pustimo, da se ohladijo, lahko tudi shranimo čez noč v hladilnik. Pred postrežbo jih eno uro pustimo na sobni temperaturi, nato potrosimo s sladilom Sukrin in s kuhinjskim gorilnikom flambiramo, dokler se sladilo Sukrin ne stopi in obarva rjavo.

Notes

Avtor: Amanda Hasanović Ponjevič