Go Back
Božična orehova pita s kremnim nadevom
Print

Božična orehova pita s kremnim nadevom

Božična orehova pita s kremnim nadevom je brez moke in dodanega sladkorja ter primerna za LCHF prehrano.
Author Staša Grom

Ingredients

Sestavine za dno:

  • 200 g blanširanih mletih mandljev
  • 50 g kokosove moke
  • 100 g masla
  • 3 manjša jajca

Sestavine za orehov nadev:

Sestavine za kremni nadev:

Dodatno:

  • lističi mandljev
  • 1 vrečka preliva za torte
  • 1 žlička cimeta

Instructions

  • Najprej pripravimo dno. Vse sestavine dobro premešamo in damo za najmanj pol ure v hladilnik. Nato testo razporedimo po namaščenem pekaču za pito.
  • Nato se lotimo orehovega nadeva. Vse sestavine dobro premešamo in razporedimo po testu. Pito pečemo pri 175 st. C. ca 30 minut in ohladimo.
  • Na koncu naredimo še kremni nadev. Najprej stepemo sladko smetano, nato dodamo ostale sestavine in dobro premešamo. Na ohlajeno pito damo kremni nadev in posujemo z mandlji v lističih. Preliv za torte pripravimo po navodilih, le da namesto sladkorja uporabimo sladilo Sukrin Gold ter dodamo žličko cimeta. Rahlo ohlajen preliv prelijemo čez torto.

Notes

Avtor: Damjana Vidmar Grdina