Go Back
+ servings
Božična orehova rolada
Print

Božična orehova rolada

Orehova rolada brez moke in dodanega sladkorja je odlična sladica za privržence LCHF prehrane. Po želji ji lahko prelijete s stopljeno temno čokolado.
Servings 1 rolado
Author Staša Grom

Ingredients

Sestavine za biskvit:

Sestavine za kremo:

  • 400 g kisle smetane
  • 200 g grškega jogurta

Sestavine za dekoracijo:

  • 200 ml sladke smetane
  • 250 g mascarpona

Instructions

  • Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in sladilo Sukrin penasto umešamo, dodamo orehe in cimet, na koncu počasi vmešamo beljake. Maso razmažemo čez večji pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo pri 180°C 15-20 minut. Pečen biskvit malenkost ohladimo.
  • Vzamemo nov kos papirja za peko, ga posujemo z žlico sladila Sukrin, gor položimo še topel biskvit ter ga premažemo s kremo iz kisle smetane in grškega jogurta. Biskvit s pomočjo papirja za peko zvijemo v rolado ter jo zavijemo v mokro kuhinjsko krpo in damo čez noč v hladilnik.
  • Sladko smetano stepemo in jo previdno primešamo mascarponu. Z mešanico napolnimo vrečko za okraševanje in rolado okrasimo.

Notes

Avtor: Alja Korošec