Za biskvit sem uporabila Sukrin Cake Mix mešanico za pripravo biskvita brez glutena in dodanega sladkorja. Ker sem želela čokoladni biskvit, sem ji primešala stopljeno temno čokolado. Biskvit lahko spečete tudi sami, tako da vzamete šest jajc, ločite rumenjake od beljakov, iz beljakovin naredite sneg, rumenjake penasto umešate in med mešanjem dodate štiri do šest žlic sladila Sukrin, nato primešate sneg in na koncu šest žlic mletih mandljev, pečete pri 185 st. C. 15 minut.
Biskvit pripravimo po navodilih na embalaži mešanice Sukrin Cake Mix, s tem, da jajcem med mešanjem dodamo stopljeno in rahlo ohlajeno temno čokolado. Čokoladno kremo pripravimo tako, da 500 ml sladke smetane zlijemo v posodo in vanjo nalomimo 200 g temne čokolade. Mešamo na srednji temperaturi, dokler se čokolada ne stopi. Čokoladno smetano dobro ohladimo v hladilniku (najbolje čez noč) in jo, ko je zares hladna, stepemo z mešalnikom za smetano. Mandljevo maslo premešamo s sladilom Sukrin. Preostalo smetano (250 ml) stepemo.
Pečen in ohlajen biskvit enkrat prerežemo. Prvi oblat vrnemo v tortni model, ga navlažimo z mlekom in premažemo s čokoladno smetano. Nanj položimo drugi oblat, ki ga prav tako navlažimo in premažemo z mandljevim maslom. Na vrh namažemo stepeno smetano in torto za nekaj ur shranimo v hladilnik.