Go Back
+ servings
Dno za pito brez moke in sladkorja
Print

Dno za pito brez moke in sladkorja

Čeprav marsikdo misli, da je dno za pito brez žitne moke in sladkorja pravi izziv, je v resnici zelo preprosto. Trik je v tem, da je sestavine treba dobro premešati v multipraktiku, da se zares dobro povežejo.
Servings 1 dno za pite
Author Staša Grom

Ingredients

  • 200 g praženih lešnikov
  • 50 g masla
  • 1 jajce

Instructions

  • V multipraktik damo vse sestavine in pri najvišji hitrosti mešamo toliko časa, da se testo oblikuje v gmoto, ki se med miksanjem svaljka po steni multipraktika. Testo oblikujemo v kroglo, ki jo vsaj za pol ure shranimo v hladilnik. Testo razporedimo po namaščenem pekaču za pito in pečemo 10-12 minut pri 175 st. C (če pečemo brez nadeva) oziroma 30-40 minut (če pečemo z nadevom).