Go Back
+ servings
Musaka z bučkami
Print

Musaka z bučkami

Musaka je priljubljena jed s krompirjem. Hitro je pripravljena in se tako rekoč ne more ponesrečiti. Za spremembo namesto krompirja uporabite bučke, videli boste, da je prav tako odlična.
Servings 1 srednje velik pekač
Author Staša Grom

Ingredients

  • 500 g mlete govedine
  • 4 bučke
  • 1 čebula
  • 100 ml omake iz pelatov
  • 4 jajca
  • 1,5 lončka kisle smetane
  • 300 g mocarele
  • česen
  • sol, poper, bazilika
  • košček masla

Instructions

  • Čebulo sesekljamo in jo popražimo na koščku masla. Dodamo mleto meso, sol, poper, baziliko in na koncu še omako iz pelatov. Odstavimo. Bučke narežemo na tanke kolobarje in s polovico obložimo srednje velik pekač. Rahlo jih solimo, jih obložimo z mesnim nadevom in na vrh razporedimo preostale kolobarje bučk. Kislo smetano premešamo z jajci in z mešanico prelijemo vsebino pladnja. Pečemo pri 180 st. C. 30 minut. Na koncu dodamo na tanko narezano mocarelo in pečemo še nekaj minut, da se raztopi.