Sarah Bernhard je bila ena od prvih igralskih zvezdnic, kakršne poznamo danes – že v drugi polovici 19. stoletja (32 let mlajša od Ivana Cankarja). Tako je bila priljubljena, da so ji ob gostovanju na Danskem tamkajšnji slaščičarji posvetili »tortico« - piškot z nadevom, oblit s čokolado. Za nas je seveda pomembno, da je LCHF, zato smo ga predelali.
Na ognju ali v mikrovalovki do vretja segrejemo smetano in maslo. Vanju stresemo nasekljano čokolado in s silikonsko lopatico mešamo, da se čokolada raztopi. Ko se ohladi, shranimo v hladilnik vsaj nekaj ur, najbolje čez noč.
Pečico segrejemo na 180 ˚C. Iz marcipana oblikujemo kroglice s premerom 1 cm, jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, ter vsakega odtisnemo z vilicami tako, da je videti kot okrogel radiatorček. Pečemo 10 minut ali več, če je treba, in ohladimo na mrežici.
Čokoladno kremo nadevamo na piškote: bodisi s pomočjo dresirne vrečke ali pa kremo nadevamo v modelčke za praline in to potem pokrijemo s piškotkom (modelček in piškotek se morajo ujemati po obliki in velikosti). V vsakem primeru nadevane piškotke damo v zmrzovalnik vsaj pol ure, raje več.
Preliv pripravimo tako, da na vodni kopeli ali v mikrovalovki raztopimo maslo in mu dodamo nasekano čokolado. Skoraj zamrznjene kolačke enega po enega pomakajte v stopljeno čokolado in odložite na mrežici. Shranite v hladilnik. Pred postrežbo preverite, da so se kolački odtalili.