Go Back
Kandirane limone - brez sladkorja
Print

Kandirane limone - brez sladkorja

S tem receptom imate limono vedno na razpolago – za čaj, za piškote, za okraševanje kakih »cheesecakov«, narezane na kocke pa gredo v vse vrste božičnih kruhov. Odlične so tudi kar tako, kot prigrizek. Celo več, sirup, ki nastane pri kandiranju limon, je pač … krasen sirup za limonado. Kar pa je od vsega najbolje – vse to ima nekoliko grenak okus, kot tiste fine marmeladne delikatese iz agrumov.
Author Tjaša

Ingredients

Instructions

  • Limone operemo in jih obrežemo pri peclju in muhi ter narežemo na 3 mm debele rezine.
  • V dobri kozici s svetlim dnom zmešamo Sukrin in vodo. Sirup segrevamo toliko časa, da se sladilo povsem raztopi in še kako minuto, tri, pet ali sedem več. V sirup položimo limone in kuhamo na nizkem ognju še kake pol ure.
  • Če limone potrebujemo za okrasitev, posamezne rezine položimo na mrežico ali krožnik, da se sirup strdi. Če pa ji bomo uporabljali kot sestavino, kot dodatek čaju ali kot priboljšek, jih lahko skupaj s sirupom prestavimo v kozarec za vlaganje. Tako shranjene zdržijo do 30 dni. Mislim, naj bi – pri nas izginejo v nekaj dneh.