Go Back
LCHF torta štirih okusov
Print

LCHF-torta štirih okusov

Author Tjaša

Ingredients

Kokosov biskvit

Mandljev biskvit

Čokoladna krema

Vaniljeva krema

Mandljev krokant

Za navlažitev

  • mešanica sladke smetane in vode

Instructions

Priprava biskvita

  • Iz beljakov stepemo trd sneg, vmes dodamo sladilo, na koncu še kokosovo moko. Po enakem postopku naredimo mandljev biskvit. Biskvita pečemo 20 minut pri 170 C (v pekaču s papirjem za peko).

Priprava čokoladne kreme

  • Sladko smetano stepemo. Maslo in temno čokolado stopimo. Rumenjake penasto umešamo in jih primešako k rahlo ohlajeni čokoladni mešanici. Na koncu primešamo stepemo sladko smetano.

Priprava vaniljeve kreme

  • Sladko smetano stepemo. Rumenjake penasto umešamo s sladilom in primešamo mascarpone. Dodamo še rum, vaniljevo aromo, želatino fix in stepeno sladko smetano.

Priprava mandljevega krokanta

  • Sladilo Sukrin Gold stopimo, primešamo mandlje, nekaj časa mešamo, vlijemo na desko s papirjem za peko, ohladimo in sesekljamo.

Sestavljanje torte

  • Biskvitoma odstranimo papir za peko. V model najprej položimo kokosov biskvit, ga navlažimo, nanj naložimo čokoladno kremo, sledi mandljev biskvit, ki ga pravtako navlažimo, nanj pa pride vaniljeva krema. Torto posujemo z mandljevim krokantom in shranimo za čimdlje v hladilnik, najbolje čez noč.