Čokoladni biskvit brez moke in sladkorja

 

Ta biskvit je stalnica pri mojih tortah, saj zares lepo uspe in je polnega okusa. Za višji biskvit (če ga želite prerezati), uporabite 6 jajc in za 50 odstotkov povečajte količine ostalih sestavin.
Čokoladni biskvit brez moke in sladkorja
Št. obrokov / za: 1 biskvit
Sestavine
Priprava
  • Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo in nalomljeno čokolado. Odstavimo, malenkost ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom Sukrin. Izmenično dodajamo mlete mandlje in beljakov sneg. Maso pečemo v tortnem modelu s premerom ca. 26 cm (uporabimo papir za peko) 15-20 minut pri 180 st. C. Ko je hladen, mu odstranimo papir za peko in ga namočimo z mlekom ali vodo, oslajeno s sladilom Sukrin Icing.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!