Facebook objave

Kjer je LCHF kruh, so tudi LCHF bruskete. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

LCHF kruhec je uspel. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Z LCHF kuharsko mojstrico Teo delava slane lososove rolice. :) ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Čokoladni biskvit brez moke in sladkorja

Dodaj v priljubjene
Sestavine za1biskvit
  • 4 jajca
  • 100 g masla
  • 100 g temne čokolade
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • 4 žlice mletih mandljev
Priprava:
  1. Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo in nalomljeno čokolado. Odstavimo, malenkost ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom Sukrin. Izmenično dodajamo mlete mandlje in beljakov sneg. Maso pečemo v tortnem modelu s premerom ca. 26 cm (uporabimo papir za peko) 15-20 minut pri 180 st. C. Ko je hladen, mu odstranimo papir za peko in ga namočimo z mlekom ali vodo, oslajeno s sladilom Sukrin Melis.
Ta biskvit je stalnica pri mojih tortah, saj zares lepo uspe in je polnega okusa. Za višji biskvit (če ga želite prerezati), uporabite 6 jajc in za 50 odstotkov povečajte količine ostalih sestavin.
Oceni:
Št. glasov: 3
Ocena: 5
Rate this recipe!
Čokoladni biskvit brez moke in sladkorja
Sestavine za1biskvit
  • 4 jajca
  • 100 g masla
  • 100 g temne čokolade
  • 4 žlice sladila Sukrin
  • 4 žlice mletih mandljev
Postopek
  1. Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo in nalomljeno čokolado. Odstavimo, malenkost ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom Sukrin. Izmenično dodajamo mlete mandlje in beljakov sneg. Maso pečemo v tortnem modelu s premerom ca. 26 cm (uporabimo papir za peko) 15-20 minut pri 180 st. C. Ko je hladen, mu odstranimo papir za peko in ga namočimo z mlekom ali vodo, oslajeno s sladilom Sukrin Melis.

Komentarji

  na “Čokoladni biskvit brez moke in sladkorja

Dodaj odgovor