Facebook objave

Palačinke brez moke in dodanega sladkorja. S hruško in cimetom. Všeč? 👍😉 ❤️
P. S. Hruške imajo okoli 15 g sladkorja na 100 g, zato jih ne jejte pogosto in preveč, če ste na LCHF. 🙄
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Včasih testiram tudi kak izdelek iz Maxximum Shopa. In ta bo definitivno poslal moja občasna low-carb sladica. 😍😍😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Čokoladni sladoled

Dodaj v priljubjene
Sestavine za3-4porcije
Priprava:
  1. Sladilo Sukrin Gold pristavimo na štedilnik in ga med stalnim mešanjem stopimo. Nato mu primešamo maslo in polovico smetane, mešamo skoraj do vretja in odstavimo. Temno čokolado sesekljamo, dodamo masleni mešanici in nežno umešamo. Počasi primešamo preostanek sladke smetane in mešanico čim bolj ohladimo.
  2. Ohlajeno mešanico vlijemo v aparat za sladoled, če ga pa nimamo, jo vlijemo v plitvo posodo, damo v zamrzovalnik in vsake pol ure premešamo. Postrežemo s stepeno sladko smetano in stopljeno temno čokolado.
Odkar imam aparat za sladoled, sem zelo motivirana za preizkušanje različnih zamrznjenih dobrot. Tokrat sem naredila LCHF-čokoladni sladoled brez jajc in brez dodanega sladkorja. Všeč bo ljubiteljem temne čokolade, saj ima izrazit čokoladni okus, ostali lahko količino čokolade zmanjšate za polovico.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Čokoladni sladoled
Sestavine za3-4porcije
Postopek
  1. Sladilo Sukrin Gold pristavimo na štedilnik in ga med stalnim mešanjem stopimo. Nato mu primešamo maslo in polovico smetane, mešamo skoraj do vretja in odstavimo. Temno čokolado sesekljamo, dodamo masleni mešanici in nežno umešamo. Počasi primešamo preostanek sladke smetane in mešanico čim bolj ohladimo.
  2. Ohlajeno mešanico vlijemo v aparat za sladoled, če ga pa nimamo, jo vlijemo v plitvo posodo, damo v zamrzovalnik in vsake pol ure premešamo. Postrežemo s stepeno sladko smetano in stopljeno temno čokolado.

Komentarji

  na “Čokoladni sladoled

Dodaj odgovor