Facebook objave

Kjer je LCHF kruh, so tudi LCHF bruskete. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

LCHF kruhec je uspel. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Z LCHF kuharsko mojstrico Teo delava slane lososove rolice. :) ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Čokoladni sladoled

Dodaj v priljubjene
Sestavine za3-4porcije
Priprava:
  1. Sladilo Sukrin Gold pristavimo na štedilnik in ga med stalnim mešanjem stopimo. Nato mu primešamo maslo in polovico smetane, mešamo skoraj do vretja in odstavimo. Temno čokolado sesekljamo, dodamo masleni mešanici in nežno umešamo. Počasi primešamo preostanek sladke smetane in mešanico čim bolj ohladimo.
  2. Ohlajeno mešanico vlijemo v aparat za sladoled, če ga pa nimamo, jo vlijemo v plitvo posodo, damo v zamrzovalnik in vsake pol ure premešamo. Postrežemo s stepeno sladko smetano in stopljeno temno čokolado.
Odkar imam aparat za sladoled, sem zelo motivirana za preizkušanje različnih zamrznjenih dobrot. Tokrat sem naredila LCHF-čokoladni sladoled brez jajc in brez dodanega sladkorja. Všeč bo ljubiteljem temne čokolade, saj ima izrazit čokoladni okus, ostali lahko količino čokolade zmanjšate za polovico.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Čokoladni sladoled
Sestavine za3-4porcije
Postopek
  1. Sladilo Sukrin Gold pristavimo na štedilnik in ga med stalnim mešanjem stopimo. Nato mu primešamo maslo in polovico smetane, mešamo skoraj do vretja in odstavimo. Temno čokolado sesekljamo, dodamo masleni mešanici in nežno umešamo. Počasi primešamo preostanek sladke smetane in mešanico čim bolj ohladimo.
  2. Ohlajeno mešanico vlijemo v aparat za sladoled, če ga pa nimamo, jo vlijemo v plitvo posodo, damo v zamrzovalnik in vsake pol ure premešamo. Postrežemo s stepeno sladko smetano in stopljeno temno čokolado.

Komentarji

  na “Čokoladni sladoled

Dodaj odgovor