Kategorije

Facebook objave

Sir z žara na zelenjavi. 😍 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Rezultati nagradne igre BEMUMAST 2: LCHF-recepti za vsak dan → knjigo prejmejo:

👍 Mateja Kores Košič
👍 Janja Kramberger
👍 Helena Tomšič

Nagrajenke, sporočite mi svoj naslov, da vam bom lahko poslala nagrado. :) Vsem ostalim pa hvala za sodelovanje.
... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

No, pa jih je dragi možek dobil. 😉😋 ... Poglej večPoglej manj

Poglej na Facebook

Low-carb müsli brez žit

Dodaj v priljubjene
Sestavine za4porcije
  • nekaj žlic mešanih oreškov
  • nekaj žlic kokosovih kosmičev
  • 1 žlica sladila Sukrin
  • ščepec vanilje v prahu
  • ščepec cimeta
  • 2 rebri temne čokolade
  • 1 manjši košček kokosove maščobe
  • 1 žlica chia semen (po želji)
Priprava:
  1. Teflonsko ponev segrejemo in v njej raztopimo kokosovo maščobo. Dodamo oreške, kokosove kosmiče, vaniljo v prahu in cimet ter posujemo s sladilom Sukrin. Sladilo se hitro raztopi, zato ves čas mešamo, da se ne prismodi, pazimo tudi, da temperatura ni previsoka.
  2. Ko sladilo Sukrin karamelizira, odstavimo, ohladimo in na večji deski sesekljamo. Pretresemo v posodo, dodamo sesekljano temno čokolado in chio (po želji).
Ideja za müsli brez žit se mi je porodila, ko sem dobila nekaj vprašanj, kaj jesti zjutraj namesto kosmičev. Sicer obstajajo t. i. paleo müsliji, ampak večinoma imajo zraven med in suho sadje, kar prispeva kar nekaj sladkorja. Zato sem se odločila, da ga naredim sama z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin. Ker ima Sukrin tako rekoč enake lastnosti kot sladkor, je bilo enostavno in nastal je zares odličen müsli. Vsi, ki so preizkusili recept, so bili navdušeni.
Oceni:
Št. glasov: 2
Ocena: 5
Rate this recipe!
Low-carb müsli brez žit
Sestavine za4porcije
  • nekaj žlic mešanih oreškov
  • nekaj žlic kokosovih kosmičev
  • 1 žlica sladila Sukrin
  • ščepec vanilje v prahu
  • ščepec cimeta
  • 2 rebri temne čokolade
  • 1 manjši košček kokosove maščobe
  • 1 žlica chia semen (po želji)
Postopek
  1. Teflonsko ponev segrejemo in v njej raztopimo kokosovo maščobo. Dodamo oreške, kokosove kosmiče, vaniljo v prahu in cimet ter posujemo s sladilom Sukrin. Sladilo se hitro raztopi, zato ves čas mešamo, da se ne prismodi, pazimo tudi, da temperatura ni previsoka.
  2. Ko sladilo Sukrin karamelizira, odstavimo, ohladimo in na večji deski sesekljamo. Pretresemo v posodo, dodamo sesekljano temno čokolado in chio (po želji).

Komentarji

  na “Low-carb müsli brez žit

Dodaj odgovor