Marshmallows kocke

Kategorije

O podjetju

Maksimum d.o.o.
Parmova 51
1000 Ljubljana
Tel: 01 43 66 024
Fax: 01 43 66 023
orders@maxximum-shop.com
www.maxximumshop.si
Davčna številka
SI93644396
Matična številka
1974408
Podjetje Maksimum d.o.o. je član Trgovinske zbornice Slovenije.

 

O varovanju zasebnosti

Natisni recept
Verjeto ste že videli v filmih, ko na lesene palčke nataknejo nekakšne okrogle penice in jih malo popečejo na ognju. To so marshmallows, penasta sladica, narejena iz sladkorja, vode in želatine. Zdaj imate priložnost, da naredite čisto prave kocke marshmallows brez sladkorja.
Avtor:Matej Mejak
Oceni:
Marshmallows kocke
Sestavine
  • Sestavine za kocke:
  • 3 beljaki
  • 300 g sladila Sukrin Melis
  • 3 vrečke želatine
  • 150 + 100 ml vode
  • vanilja
  • ščepec soli
  • EKO Sukrin kokosova moka za posip pekača
  • Sestavine za okrasitev:
  • 100 g temne čokolade
  • kokosova moka
Postopek
  1. Želatino stresemo v ognjevarno posodo, dodamo 100 ml hladne vode in pustimo 10 minut, da nabrekne. Nato dodamo preostalih 150 ml vode in počasi segrejemo, pri čemer pazimo, da voda ne zavre. Takoj ko se želatina raztopi, odstavimo.
  2. Beljake in rumenjake ločimo. Beljakom dodamo sol in pričnemo stepati trd sneg, vmes med stepanjem počasi dodajamo sladilo Sukrin Melis. V trd sneg pazljivo prilijemo mlačno želatino in jo na hitro z električnim mešalnikom pri najvišji hitrosti premešamo z beljaki.
  3. Maso iz beljakov vlijemo v pekač velikosti 20 x 20 cm, obložen s papirjem za peko, in rahlo posujemo z razmaščeno kokosovo moko Sukrin. Pekač postavimo v hladilnik vsaj za štiri ure. Ko je masa dovolj trda, jo razrežemo na manjše kocke, ki jih na hitro potopimo v stopljeno temno čokolado in posujemo s kokosovo moko.
Marshmallows kocke
Verjeto ste že videli v filmih, ko na lesene palčke nataknejo nekakšne okrogle penice in jih malo popečejo na ognju. To so marshmallows, penasta sladica, narejena iz sladkorja, vode in želatine. Zdaj imate priložnost, da naredite čisto prave kocke marshmallows brez sladkorja. Avtor:Matej Mejak
Sestavine
  • Sestavine za kocke:
  • 3 beljaki
  • 300 g sladila Sukrin Melis
  • 3 vrečke želatine
  • 150 + 100 ml vode
  • vanilja
  • ščepec soli
  • EKO Sukrin kokosova moka za posip pekača
  • Sestavine za okrasitev:
  • 100 g temne čokolade
  • kokosova moka
Postopek
  1. Želatino stresemo v ognjevarno posodo, dodamo 100 ml hladne vode in pustimo 10 minut, da nabrekne. Nato dodamo preostalih 150 ml vode in počasi segrejemo, pri čemer pazimo, da voda ne zavre. Takoj ko se želatina raztopi, odstavimo.
  2. Beljake in rumenjake ločimo. Beljakom dodamo sol in pričnemo stepati trd sneg, vmes med stepanjem počasi dodajamo sladilo Sukrin Melis. V trd sneg pazljivo prilijemo mlačno želatino in jo na hitro z električnim mešalnikom pri najvišji hitrosti premešamo z beljaki.
  3. Maso iz beljakov vlijemo v pekač velikosti 20 x 20 cm, obložen s papirjem za peko, in rahlo posujemo z razmaščeno kokosovo moko Sukrin. Pekač postavimo v hladilnik vsaj za štiri ure. Ko je masa dovolj trda, jo razrežemo na manjše kocke, ki jih na hitro potopimo v stopljeno temno čokolado in posujemo s kokosovo moko.
Nasveti

Comments are closed.