Včasih si zaželimo za kosilo ali večerjo pripraviti kaj posebnega. Za spremembo lahko pripravite mesne štručke, ki v sredici skrivajo trdo kuhano jajce. Štručke so preproste za pripravo, ko pa jih prerezane postrežete gostom, vedno navdušijo.
Avtor recepta: Staša Grom
Št. obrokov / za: 4 osebe
- 400 g mletega mesa
- 4 trdo kuhana jajca
- 3 stroki česna
- 1/2 čebule
- 1 žlička gorčice
- 1 žlička sesekljanega peteršilja
- sol in poper po okusu
Česen, čebulo in ostale začimbe dobro premešamo v mešalniku, da dobimo pasto. Nato v večji posodi premešamo meso in začimbno pasto. Maso oblikujemo v štiri enake kroglice, ki jih sploščimo. Na sredino vsake položimo jajce in oblikujemo štručko, tako da je jajce v celoti prekrito. Štručke damo v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C. Pečemo približno pol ure oziroma dokler štručke ne postanejo zlatorumene.