- 200 g mletih lešnikov
- 20 g stopljenega masla
- 2 žlici grenkega kakava
- 1 žlička tekočega vaniljevega izvlečka
- 2-3 žlice sladila Sukrin Icing
- 20 praženih lešnikov za sredico
- 100 g temne čokolade za obliv
- nekaj žlic sesekljanih lešnikov za dekoracijo
- Mlete lešnike tako dolgo mešamo v multipraktiku, da se spremenijo v maslo. Dodamo stopljeno maslo, kakav, vaniljev izvleček in sladilo Sukrin Icing ter mešamo, dokler se sestavine ne povežejo. Maso naložimo v skodelico, pokrijemo s folijo in za nekaj ur postavimo v hladilnik.
- Zajamemo eno žličko mase in jo sploščimo na dlani. Na sredino položimo lešnik, ki ga prekrijemo z maso, da dobimo kroglico z lešnikom v sredini. Ponavljamo, dokler ne zmanjka mase. Kroglice postavimo za nekaj časa v hladilnik, nato stopimo temno čokolado in vanjo eno za drugo previdno pomakamo kroglice, pri čemer si pomagamo z vilicami. Oblite kroglice odlagamo na folijo ali rešetko, potresemo s sesekljanimi lešniki in počakamo, da se čokoladni obliv strdi. Odstranimo morebiten odvečni obliv z nožem in pralineje postavimo v papirnate podstavke. Hranimo jih v hladilniku.