Preprosto pecivo brez moke in dodanega sladkorja za ljubitelje skute. Namesto borovnic lahko uporabite poljubno sadje oziroma ga po želji izpustite.
Št. obrokov / za: 1 pekač (velikost ca. 20 x 30 cm)
Sestavine za testo:
- 80 g kokosove maščobe ali navadnega masla
- 120 g mletih mandljev
- 1 jajce
- 1 žlica sladila Sukrin
Sestavine za skutino kremo:
- 3 jajca
- 500 g polnomastne skute
- 200 g grškega jogurta
- 2 zvrhani žlici kisle smetane
- 4 žlice sladila Sukrin
- nekaj kapljic arome vanilije
- 1 skodelica borovnic
Sestavine za testo dobro premešamo in jih enakomerno porazdelimo v pekač, obložen s papirjem za peko (velikost ca. 20 x 30 cm). Pečico ogrejemo na 180 st. C. in testo pečemo 10 minut, nato ga ohladimo.
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg, rumenjake pa z mešalnikom premešamo z ostalimi sestavinami za kremo (razen borovnic), na koncu nežno primešamo beljakov sneg. Kremo vlijemo v pekač s testom in po vrhu potresemo borovnice (če imamo zamrznjene borovnice, jih odtajamo in odcedimo tekočino, saj je pecivo že v osnovi zelo sočno). Pecivo pečemo 40 minut pri 180 st. C. Ohladimo, narežemo na kocke in postrežemo.