Shirataki špageti s kozicami v smetanovi omaki

 

Za ljubitelje testenin, ki se držijo LCHF-prehrane, so testenine shirataki odlična alternativa, saj ne vsebujejo ogljikovih hidratov. Tokrat sem izbrala shirataki špagete in jih pripravila z odlično, hitro narejeno omako z repki kozic, smetano in češnjevimi paradižniki. Jed je primerna za LCHF prehrano.
Shirataki špageti s kozicami v smetanovi omaki
Št. obrokov / za: 2 osebi
Sestavine
  • 500 g repkov kozic
  • 1-2 zavoja shirataki špagetov
  • skodelica češnjevih paradižnikov
  • 1 čebula
  • 5 strokov česna
  • pol lončka sladke smetane ali smetane za kuhanje
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • bazilika
  • parmezan
  • košček kokosove maščobe
Priprava
  • V posodi raztopimo kokosovo maščobo in na njej nekaj minut pražimo sesekljano čebulo. Dodamo odtaljene oziroma odcejene repke kozic in mešamo, dokler tekočina ne povre (lahko jo tudi odlijemo). Dodamo sesekljan česen in nekaj minut mešamo. Češnjev paradižnik prepolovimo in dodamo v posodo. Nekaj časa mešamo, nato solimo in dodamo ostale začimbe. Prilijemo smetano in na srednji temperaturi kuhamo 15-20 minut. Po potrebi dodamo malo vode.
  • Shirataki špagete odcedimo, splaknemo s hladno vodo in jih v neslani vreli vodi kuhamo eno minuto. Nato jih odcedimo, naložimo na krožnik in prelijemo z omako. Potresemo z nastrganim parmezanom in postrežemo.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!