Praznični kakavovi grižljaji

 

Brownije nedvomno poznate. Naj vas tokrat pospremijo tudi med prazniki s svojim nezamenljivim kakavovim okusom ter pridihom limone in cimeta.
Avtor recepta: Marija Paladin
Praznični kakavovi grižljaji
Sestavine

Sestavine za biskvit:

Sestavine za preliv:

Dodatno (če boste biskvit prerezali):

  • nekaj žlic marmelade brez dodanega sladkorja (jaz sem uporabila malinovo)
Priprava
  • V posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo mokre sestavine in sladilo Sukrin. Mešanici ročno z metlico postopoma primešamo suhe sestavine. Premešamo le toliko, da masa postane homogena. Nadevamo v srednje velik pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 160 ˚C približno 20 minut oziroma do takrat, ko je zobotrebec, ki ga zabodemo v biskvit, suh. Najbolje se obnese peka z uporabo ventilatorja.
  • Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Medtem v posodi nad paro raztopimo čokolado, kokosovo maščobo in FiberSirup Gold, vmes večkrat premešamo. Preliv enakomerno razporedimo po površini biskvita ali pa naključno poškropimo čez biskvit. Pripravljeno sladico razrežemo na poljubne koščke in postrežemo.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!