Vse sestavine za popse (razen kokosove maščobe) dobro premešamo. Na koncu postopoma med mešanjem dodamo stopljeno kokosovo maščobo. Če je masa premokra, dodamo malo kokosove moke, če je presuha, dodamo maščobo. Ko je masa homogena, jo za deset minut postavimo v hladilnik.
Maso razdelimo na 17 do 20 gramov težke dele. Iz njih oblikujemo kroglice in jih odlagamo na desko. V vsako kroglico do konca zapičimo palčko (najboljše so tiste za ražnjiče), ki smo jo pred tem za en centimeter globoko pomočili v stopljeno čokolado. Kroglice s palčkami odlagamo na pladenj.
Ko so vse kroglice na palčkah, jih dobro ohladimo (najmanj 30 minut v hladilniku), saj je oblivanje ohlajenih kroglic hitrejše in enostavneje. Vmes pripravimo čokoladni obliv tako, da stopimo čokolado in kokosovo maščobo. Vsako kroglico posebej namočimo v čokoladni obliv in z navzdol obrnjeno kroglico počakamo, da odteče odvečna čokolada. Ker je kroglica hladna, se čokolada hitro strdi, in ko preneha kapljati s kroglice, jo lahko obrnemo in palčko zapičimo v podlago (najboljše je uporabiti stiropor). Kroglice lahko poljubno okrasimo s kokosovo moko, sesekljanimi oreški in podobno.