- ca. 150 g kruhovih kock (pol kruha Sukrin Protein Bread)
- 60 g prekajene/pečene slanine
- četrt čebule
- nekaj žlic sesekljanega peteršilja
- 3 jajca
- 100 ml sladke smetane
- 100 g naribanega parmezana
- 50 g razmaščene kokosove moke Sukrin
- 10 g indijskega trpotca
- nekaj ščepcev soli
- Nizkohidratni kruh spečemo, ohladimo, zrežemo na kocke ca. 1 cm velikosti in jih kak dan sušimo (ni pa nujno).
- Čebulo in slanino sesekljamo in popražimo, dodamo kruhove kocke, malo pražimo, nato pretresemo v drugo posodo, malo ohladimo ter primešamo peteršilj in sladko smetano. Dobro premešamo in počakamo, da se smetana vpije.
- Posebej premešamo jajca s parmezanom, indijskim trpotcem in soljo, dodamo k masi in z rokami zgnetemo testo.
- Iz mase naredimo 12 cmokov in jih damo najmanj za 1 uro v hladilnik.
- Cmoke kuhamo 10 minut v slani vreli vodi in postrežemo s poljubno omako.
- Jaz sem uporabila mešanico Sukrin Protein Bread (polovico spečenega kruha).
- Lahko uporabite katero koli izmed Sukrin low-carb mešanic za pripravo nizkohidratnega kruha (torej poleg Protein Bread so to še Fiber Bread ali Chia Bread).
- Lahko pa spečete poljuben LCHF kruh (ta je meni najboljši).


