Kruhovi cmoki

 

Ta recept se mi je porodil na nedavni predstavitvi low-carb kruha Sukrin, ki smo ga za »enkrat v usta« temu ustrezno zrezali na kocke. Gledala sem te kocke in naenkrat so se mi v glavi prikazali LCHF kruhovi cmoki. Kako jih narediti? Seveda s kruhom brez pšenične moke ali drugih visokohidratnih sestavin. Pa sem poskusila in že prvi poskus mi je odlično uspel. Uporabite lahko Sukrinov kruh ali pa ga spečete po tem receptu.
Avtor recepta: Staša Grom
LCHF kruhovi cmoki
Sestavine
  • ca. 150 g kruhovih kock (pol kruha Sukrin Protein Bread)
  • 60 g prekajene/pečene slanine
  • četrt čebule
  • nekaj žlic sesekljanega peteršilja
  • 3 jajca
  • 100 ml sladke smetane
  • 100 g naribanega parmezana
  • 50 g razmaščene kokosove moke Sukrin
  • 10 g indijskega trpotca
  • nekaj ščepcev soli
Priprava
  • Nizkohidratni kruh spečemo, ohladimo, zrežemo na kocke ca. 1 cm velikosti in jih kak dan sušimo (ni pa nujno).
  • Čebulo in slanino sesekljamo in popražimo, dodamo kruhove kocke, malo pražimo, nato pretresemo v drugo posodo, malo ohladimo ter primešamo peteršilj in sladko smetano. Dobro premešamo in počakamo, da se smetana vpije.
  • Posebej premešamo jajca s parmezanom, indijskim trpotcem in soljo, dodamo k masi in z rokami zgnetemo testo.
  • Iz mase naredimo 12 cmokov in jih damo najmanj za 1 uro v hladilnik.
  • Cmoke kuhamo 10 minut v slani vreli vodi in postrežemo s poljubno omako.
Napotki
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!