Biskvit:
- 6 jajc
- 150 g masla
- 150 g LCHFlove lešnikovega namaza s kakavom
- 80 g sladila Sukrin
- 6 žlic mletih lešnikov
Lešnikova krema
- 500 ml sladke smetane
- 5 žlic LCHFlove lešnikovega namaza s kakavom
Bela krema:
- 400 g mascarpona
- 400 ml sladke smetane
- 3-5 žlic sladila Sukrin
- 2 žlici ruma
Čokoladni obliv
- 100 g temne čokolade
- 25 g kokosove maščobe
- Rumenjake in beljake ločimo ter iz beljakov stepemo trd sneg.
- V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo, odstavimo in vanj umešamo lešnikov namaz. Nekoliko ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom Sukrin. Masi izmenično dodajamo beljakov sneg in mlete lešnike.
- Maso damo v tortni model, obložen s papirjem za peko, in pečemo 15 do 20 minut pri 180 °C. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in prerežemo na dva oblata.
- Lešnikovo kremo pripravimo tako, da pričnemo stepati sladko smetano in ji proti koncu po žlicah dodamo lešnikov namaz.
- Belo kremo pripravimo tako, da mascarpone premešamo s sladilom Sukrin, rumom in stepeno sladko smetano.
- En oblat damo na tortni podstavek in ga ogradimo z očiščenim tortnim obodom. Po želji ga navlažimo z mešanico vode in sladila Sukrin. Na oblat naložimo lešnikovo kremo in pokrijemo z drugim oblatom. Nato premažemo še z belo kremo in jo z lopatko čim bolj poravnamo.
- Torto prelijemo s čokoladnim oblivom, ki ga pripravimo tako, da stopimo kokosovo maščobo in ji primešamo sesekljano temno čokolado. Torto postavimo za nekaj ur ali čez noč v hladilnik.


