- 250 g pasirane skute
- 3 jajca
- 25 g razmaščene kokosove moke Sukrin
- 15 g fino mletega indijskega trpotca
- 50 g beljakovinskega praška Maxx Dessert z okusom panna cotte
- 1 žlička sode bikarbone
- ca. 500 g kokosove maščobe za cvrtje
Sestavine za biskvit:
- ca. 500 g kokosove maščobe za cvrtje
- Najprej z električnim mešalnikom premešamo skuto in jajca. Pomembno je, da za mešanje testa uporabimo spiralaste metlice za gnetenje. Med mešanjem postopoma dodamo suhe sestavine. Najprej kokosovo moko, nato indijski trpotec, Maxx Dessert in na koncu sodo bikarbono.
- Testo pustimo počivati deset minut, nato oblikujemo kroglice v velikosti oreha (raje manjše kot večje, saj bodo med cvrtjem narasle). Medtem ko kroglice počivajo, segrejemo kokosovo maščobo. Ko je dovolj segreta (to preverimo s kuhalnico, ki jo pomočimo v maščobo in se okrog nje morajo tvoriti mehurčki), vanjo položimo krofe in jih cvremo približno deset minut. Na začetku se lahko zgodi, da se oprimejo dna posode, v tem primeru jih z vilicami postrgamo in dvignemo, da zaplavajo. Med cvrtjem jih obračamo, da se enakomerno zapečejo z obeh strani.
- Ocvrte krofe preložimo na krožnik, obložen s papirnato brisačo. Ohlajene krofe napolnimo s poljubnim polnilom in potresemo s sladilom Sukrin Icing. Moji so polnjeni s pasiranimi borovnicami brez dodatkov.


