LCHF-bombetke

 

Če ste mislili, da je LCHF-kruh nekaj najboljšega iz kategorije »kruh«, morate preizkusiti recept za LCHF-bombetke, ki je pred vami. So brez moke in glutena, priprava je enostavna, nič ni »packanja«, lepo se oblikujejo, skratka, meni in po mnenju številnih članov naše facebook LCHF podporne skupine so to najboljše LCHF-bombetke, kar s(m)o jih pokusili.
Avtor recepta: Staša Grom
lchf-bombetke
Sestavine
  • 400 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 200 g kisle smetane
  • 4 jajca
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 80 g EKO razmaščene kokosove moke Sukrin
  • 80 g razmaščene sezamove moke Sukrin
  • 30 g mletih luščin indijskega trpotca
  • 2 žlički pecilnega praška
  • pol žličke soli
Priprava
  • Kremni sir, kislo smetano, jajca in jabolčni kis premešamo. Posebej premešamo ostale (suhe) sestavine in jih nato primešamo k tekoči masi.
  • Maso pustimo počivati vsaj 10 minut, nato iz mase naredimo 8 bombetk (enostavno se dajo oblikovati s hladnimi rokami, po potrebi jih vmes splaknemo z mrzlo vodo).
  • Bombetke damo v pekač s papirjem za peko in jih v segreti pečici na 180 °C pečemo 30 minut. Pred postrežbo jih popolnoma ohladimo.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!