Cvetačni narastek

 

Fin recept za malo bolj "prezentabilno" jed, ki je sicer bogata z jajci. Tale cvetačni narastek vam zna rešiti marsikatero zadrego, ko mora biti na mizi nekaj, kar lahko postrežete tudi tašči. Uporabite pa lahko poljubno količno jajc in poljubno zelenjavo. Celo krompir - ampak vem, da krompirja ne jeste.
Avtor recepta: Tjaša Vrhovnik Mlekuž
Cvetacni narastek 1
Št. obrokov / za: 2 osebi
Sestavine
Priprava
  • Cvetači porežemo liste, operemo in skuhamo v kropu tako, da ni čisto mehka, ampak jo lahko že nalomimo z rokami.
  • Jajca dobro stepemo, dodamo kremni sir, sezamovo moko, sol in začimbe (če smo se zadnje odločili).
  • Ohlajeno cvetačo nalomimo na manjše kose in jo razporedimo po pekaču.
  • Cvetačo zalijemo s jajčno peno.
  • Po želji na vrh naribamo parmezan ali ementalec ali položimo rezine mocarele.
  • Pečemo približno 25 minut pri 200 stopinj C v ventilatorski pečici oziroma dokler ni zlatorumeno zapečeno.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!