Aromatični polmeseci

 

Aromatični polmeseci so sočno pecivo z rumom in začimbami. Spomnijo me na babico, saj so bili ena od njenih najljubših sladic. V adventnem času sem ji vedno pomagal pri izrezovanju in nanašanju sladke glazure.
Avtor recepta: Uroš Sobočan
Aromatični polmeseci
Sestavine

Sestavine za polmesece:

Sestavine za glazuro:

Priprava
  • Iz beljakov stepemo trd sneg. Maslo, sladilo Sukrin Icing in rumenjake penasto umešamo. Masi dodamo mleko z rumom, razmaščeno mandljevo moko z začimbno mešanico, beljakov sneg in sesekljane orehe.
  • Pečemo 15 do 20 minut pri 180 ˚C. Če je pečeno, preverimo z zobotrebcem. Ko na njem ni sledi testa, je pečeno.
  • Za glazuro premešamo beljak in sladilo Sukrin Icing. Prelijemo čez ohlajeno testo in pustimo, da se strdi. Iz testa z modelčkom izrežemo polmesece.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!