- 40 g kakavovega masla
- 20 g navadnega masla
- 15 g sladila Sukrin Icing
- 10 g beljakovinskega praška Iso Whey Zero, okus bela čokolada
- praženi lešniki, nadrobljena kakavova zrna, suhozamrznjene jagode in borovnice, ...
- Kakavovo in navadno maslo stopimo.
- Nato primešamo Sukrin Icing in mešamo, dokler ne nastane enotna masa.
- Primešamo še beljakovinski prašek in spet zelo dobro premešamo. Masa mora biti popolnoma gladka.
- Po želji dodamo malo vaniljeve arome.
- Mešanico pretočimo v model za čokolado in okrasimo s poljubnimi sestavinami.
- Shranimo v hladilnik za nekaj ur, najbolje čez noč.
- Kot sem povedala že v uvodu, se mi zdi razmerje med sestavinami v tem receptu takšno, da je čokolada ravno prav maslena in ravno prav sladka. Poskusila sem narediti tudi tako, da sem dala manj masla (35 g kakavovega in 15 g navadnega) ter več sladila Sukrin Icing in beljakovinskega praška (po 20 g vsakega). Tudi na tak način pride zelo dobra čokolada, vendar je za moj okus na meji sladkosti. Morda bo pa vam všeč, poskusite!
- Če pogledate sestavine v navadni beli čokoladi, lahko opazite polnomastno mleko v prahu. Polovica takega praška je mlečni sladkor, kateremu sem se seveda želela čim bolj izogniti. Zato sem mleko v prahu nadomestila z beljakovinskim praškom, natančneje z izoliranimi sirotkinimi beljakovinami. Poskusila sem narediti tudi z navadnim sirotkinim praškom (koncentratom sirotkinih beljakovin), a mi ni uspelo, mešanica je bila preveč zrnata. Poskusila sem le s praškom BioTech Iso Whey Zero (lahko uporabite okus bela čokolada ali okus vanilja), ki se odlično poveže z ostalimi sestavinami in je zares dobrega okusa.


