Sestavine za biskvit (srednje velik pravokoten pekač):
- 5 jajc
- 150 g masla
- 100 g temne čokolade
- 6 žlic sladila Sukrin
- 6 žlic razmaščene mandljeve moke Sukrin
- oslajena voda s sladilom Sukrin Icing za navlažitev biskvita
Sestavine za kremo:
- 500 ml sladke smetane
- 200 g temne čokolade
Sestavine za dekoracijo:
- 200 ml sladke smetane
- nekaj žlic mešanih nepraženih, nesoljenih oreškov
- nekaj žlic sladila Sukrin Gold
- V posodi raztopimo maslo in temno čokolado, malo ohladimo, nato primešamo dobro stepene rumenjake s sladilom Sukrin. Mešanici izmenično dodajamo beljakov sneg in razmaščeno mandljevo moko Sukrin. Maso pečemo v srednje velikem pravokotnem pekaču ca. 25 minut pri 185 st. C. Ohladimo in namočimo z vodo, oslajeno s sladilom Sukrin Icing.
- Sladko smetano segrejemo in vanjo nalomimo temno čokolado. Počakamo, da se popolnoma raztopi in nežno premešamo. Shranimo za nekaj ur ali čez noč v hladilnik in nato stepemo z mešalnikom za stepanje smetane. Če je krema pregosta, med stepanjem dodamo malo tekoče sladke smetane.
- Kremo namažemo čez ohlajeni biskvit in pustimo nekaj časa v hladilniku. Pred postrežbo rezine okrasimo s stepeno smetano in krokantom, ki smo ga naredili tako, da smo v nekaj žlicah stopljenega sladila Sukrin Gold karamelizirali oreške, maso vlili na trdo podlago, zaščiteno s papirjem za peko in jo, ko se je ohladila, sesekljali.


