Bučna juha je zame prava poslastica. Buče imajo okoli 6 g ogljikovih hidratov na 100 g, kar pa je še vedno tako malo, da lahko kak krožnik te odlične juhe brez težav občasno uvrstite v svoj LCHF-jedilnik.
		
        
 
Št. obrokov / za: 4 osebe
- 500 g očiščene buče (maslenka, hokaido ali druga jedilna buča)
- 1 manjša rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 1 žlička paprike
- lovorjev list
- sol
- poper
- 500 ml vode
- 250 ml sladke smetane
- malo masla za peko
- bučno olje in bučna semena za okras
- Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo, očiščeno bučo pa narežemo na majhne kocke. 
- Čebulo popražimo v posodi s segretim maslom, nato dodamo bučo in pražimo nekaj minut. Dodamo česen, premešamo, nato dolijemo vodo ter začinimo s soljo, poprom, papriko in lovorovi listom. Zmanjšamo temperaturo in kuhamo 10-15 minut oziroma dokler buča ni mehka. 
- Juho odstavimo, odstranimo lovorov list, dodamo sladko smetano in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Pokusimo in po potrebi še začinimo. Če je prehladna (zaradi dodatka smetane na koncu), jo še malo segrejemo. 
- Juho postrežemo v krožnikih, pokapamo z bučnim oljem in potresemo z bučnimi semeni.