Sestavine za krhko dno:
- 150 g mletih mandljev
- 100 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
- 100 g masla
- 1 jajce
- ščepec soli
- košček masla za pekač
Sestavine za čokoladno kremo:
- 250 g sladke smetane
- 250 g temne čokolade
- 250 g masla
- 4-5 žlic sladila Sukrin Icing
- 1-2 žlici ruma
Sestavine za dekoracijo:
- 200 g pekanov
- sladka smetana
- Najprej se lotimo krhkega dna. V multipraktiku zmiksamo mlete mandlje, razmaščeno mandljevo moko Sukrin, zmehčano maslo, jajce in ščep soli. Ko nastane kompaktno testo, ga oblikujemo v kepo in za eno uro shranimo hladilnik, nato ga narežemo na ca. pol cm debele rezine. Pekač namastimo s koščkom masla in rezine testa z rkami razporedimo po celotnem dnu in robu pekača (premer 26 cm). Pečemo pri 175 st. C 12-15 minut, nato ohladimo.
- Sladko smetano s sladilom Sukrin Icing segrejemo do vretja in odstavimo. Nato vmešamo maslo in sesekljano temno čokolado. Dodamo rum in premešamo v gladko kremo. Vlijemo v pekač in obložimo s pekani. Za vsaj 4 ure (še bolje čez noč) shranimo v hladilnik in postrežemo s sladko smetano.


