- 150 g masla
- 150 g temne čokolade
- 100 g mletih orehov
- 100 g grobe kokosove moke
- 3 žlice sladila Sukrin Icing
- 1 žlica ruma
- 1 žlička limonine ali pomarančne lupinice
- 150 g praženih lešnikov ali orehov (lahko jih tudi kombiniramo)
- kokosova moka za valjanje
- Maslo stopimo in mu nežno primešamo sesekljano temno čokolado, da nastane homogena masa. Malo ohladimo, nato primešamo ostale sestavine. Maso vsaj za pol ure shranimo v hladilnik, jo razdelimo na pol in iz vsake polovice oblikujemo salamo s premerom nekaj centimetrov. Pri tem si pomagamo tako, da podlago, na kateri ju oblikujemo, potresemo s kokosovo moko.
- Pripravimo si dva kosa prozorne folije za živila (po dolžini morata biti na vsaki strani nekaj centimetrov daljša kot salama). Na folijo položimo salamo in jo tesno zvijemo, konca pa zavežemo s trakom. Ponovimo še z drugo salamo. Shranimo ju v hladilnik, pred postrežbo pa ju damo vsaj 15 minut prej na sobno temperaturo, da se ne lomita pri rezanju. Režemo približno pol centimetra debele rezine.


