Sestavine za piškote (8 piškotov – 4 sendviči):
- 2 jajci
- 2 žlici mletih mandljev
- 2 žlici sladila Sukrin (+ pol žlice za posip)
- ščepec pecilnega praška
Ostale sestavine:
- 250 ml sladke smetane
- 1-2 žlički kakava
- 1-2 žlički sladila Sukrin Icing
- 30 g masla
- 30 g temne čokolade
- Najprej se lotimo peke piškotov. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, med mešanjem dodamo eno žlico sladila Sukrin. Drugo žlico sladila Sukrin dodamo k rumenjakom in jih stepamo, dokler zmes ne postane penasta in svetlo rumena. Beljake z leseno lopatko previdno primešamo k rumenjakom, nato počasi primešamo mlete mandlje s pecilnim praškom. S testom napolnimo pekač za eklerje (ali ga nabrizgamo na papir za peko) in pri 210 st. C. pečemo pet minut, nato piškote potresemo z malo sladila Sukrin in pečemo še dve minuti. Piškote ohladimo in previdno odstranimo iz pekača.
- Sladko smetano stepemo, vmes dodamo kakav in sladilo Sukrin Icing. Kremo damo v brizgalno vrečko in jo nabrizgamo na štiri piškote, s preostalimi piškoti pa jo prekrijemo.
- Maslo stopimo, mu primešamo sesekljano temno čokolado in prelijemo čez »sendviče«.


