- Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin, nato primešamo mascarpone ter stopljeno in rahlo ohlajeno temno čokolado. Nato z lopatico previdno umešamo beljakov sneg in na koncu še mlete in sesekljane orehe ter pecilni prašek. Maso vlijemo v tortni model s premerom 26 cm, obložen s papirjem za peko in pečemo pri 180 °C ca. 15 minut. Biskvit ohladimo, odstranimo papir za peko, damo na ustrezen pladenj in ogradimo z očiščenim obodom tortnega modla. Če se nam zdi suh, ga namočimo z mešanico sladke smetane in vode. 
- Čokoladno kremo je priporočljivo pripraviti en dan prej ali vsaj 5 ur pred končno pripravo torte, saj mora biti krema zares hladna. Sladko smetano segrejemo do vretja, odstavimo in vanjo stresemo sesekljano temno čokolado. Previdno premešamo, da nastane gladka masa. Kremo prelijemo v posodo za stepanje, pokrijemo in shranimo v hladilnik. Ko je zares hladna, jo s stepalnikom za smetano stepemo v čvrsto kremo. 
- Mascarpone kremo pripravimo tako, da od smetane odvzamemo 100 ml in to količino skupaj s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo, preostanek smetane pa stepemo. Posebej premešamo mascarpone s sladilom Sukrin Icing (pred tem ga je priporočljivo imeti nekaj časa na sobni temperaturi, da se zmehča). Nato z lopatico primešamo smetano, v kateri smo pokuhali vaniljev strok (strok prej odstranimo, smetano pa rahlo ohladimo) in stepeno sladko smetano ter kremo namažemo na biskvit. Čez mascarpone kremo namažemo še čokoladno kremo. 
- Kremo posujemo s krokantom iz orehov, ki ga pripravimo tako, da v ponvi stopimo nekaj žlic sladila Sukrin Gold, dodamo orehova jedrca in mešamo, dokler malo ne potemnijo. Pazimo, da jih ne prismodimo. Stresemo jih na podlago s papirjem za peko, počakamo, da se ogladijo in jih sesekljamo z nožem.