Čokoladno-vaniljeva torta za rojstni dan

 

Ta LCHF čokoladna torta s plastjo mascarpone kreme je nastala na Ibizi, ko si jo je prijatelj zaželel za rojstni dan. Uporabila sem svoji priljubljeni kremi – čokoladno in mascarpone z dodatkom vanilje, namesto običajnega LCHF biskvita pa sem naredila malo boljšo različico – z veliko čokolade, masla in koščki orehov. Torta je najboljša, če jo čez noč pustite v hladilniku. Je zares bogatega okusa in nihče ne bo opazil, da je brez dodanega sladkorja in moke. Priporočam vam, da čokoladno kremo pripravite en dan prej.
Čokoladno-vaniljeva torta za rojstni dan
Sestavine

Sestavine za čokoladno-orehov biskvit:

Sestavine za čokoladno kremo:

Sestavine za vaniljevo kremo:

Sestavine za posip:

Priprava
  • Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin, nato primešamo mascarpone ter stopljeno in rahlo ohlajeno temno čokolado. Nato z lopatico previdno umešamo beljakov sneg in na koncu še mlete in sesekljane orehe ter pecilni prašek. Maso vlijemo v tortni model s premerom 26 cm, obložen s papirjem za peko in pečemo pri 180 °C ca. 15 minut. Biskvit ohladimo, odstranimo papir za peko, damo na ustrezen pladenj in ogradimo z očiščenim obodom tortnega modla. Če se nam zdi suh, ga namočimo z mešanico sladke smetane in vode.
  • Čokoladno kremo je priporočljivo pripraviti en dan prej ali vsaj 5 ur pred končno pripravo torte, saj mora biti krema zares hladna. Sladko smetano segrejemo do vretja, odstavimo in vanjo stresemo sesekljano temno čokolado. Previdno premešamo, da nastane gladka masa. Kremo prelijemo v posodo za stepanje, pokrijemo in shranimo v hladilnik. Ko je zares hladna, jo s stepalnikom za smetano stepemo v čvrsto kremo.
  • Mascarpone kremo pripravimo tako, da od smetane odvzamemo 100 ml in to količino skupaj s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo, preostanek smetane pa stepemo. Posebej premešamo mascarpone s sladilom Sukrin Icing (pred tem ga je priporočljivo imeti nekaj časa na sobni temperaturi, da se zmehča). Nato z lopatico primešamo smetano, v kateri smo pokuhali vaniljev strok (strok prej odstranimo, smetano pa rahlo ohladimo) in stepeno sladko smetano ter kremo namažemo na biskvit. Čez mascarpone kremo namažemo še čokoladno kremo.
  • Kremo posujemo s krokantom iz orehov, ki ga pripravimo tako, da v ponvi stopimo nekaj žlic sladila Sukrin Gold, dodamo orehova jedrca in mešamo, dokler malo ne potemnijo. Pazimo, da jih ne prismodimo. Stresemo jih na podlago s papirjem za peko, počakamo, da se ogladijo in jih sesekljamo z nožem.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!