Fin recept za malo bolj "prezentabilno" jed, ki je sicer bogata z jajci. Tale cvetačni narastek vam zna rešiti marsikatero zadrego, ko mora biti na mizi nekaj, kar lahko postrežete tudi tašči. Uporabite pa lahko poljubno količno jajc in poljubno zelenjavo. Celo krompir - ampak vem, da krompirja ne jeste.
Avtor recepta: Tjaša Vrhovnik Mlekuž
Št. obrokov / za: 2 osebi
- 1 glavo cvetače
- 40 g razmaščene sezamove moke Sukrin
- 200 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
- 7 jajc
- sol
- poper in začimbe po želji (kumina, paprika, čili, kari ...)
Cvetači porežemo liste, operemo in skuhamo v kropu tako, da ni čisto mehka, ampak jo lahko že nalomimo z rokami.
Jajca dobro stepemo, dodamo kremni sir, sezamovo moko, sol in začimbe (če smo se zadnje odločili).
Ohlajeno cvetačo nalomimo na manjše kose in jo razporedimo po pekaču.
Cvetačo zalijemo s jajčno peno.
Po želji na vrh naribamo parmezan ali ementalec ali položimo rezine mocarele.
Pečemo približno 25 minut pri 200 stopinj C v ventilatorski pečici oziroma dokler ni zlatorumeno zapečeno.