Jaffa piškoti

 

Vsi poznate Jaffa piškote. Tokrat sem se priprave lotil sam in moram reči, da so odlični. So brez moke in dodanega sladkorja.
Jaffa piškoti
Sestavine

Sestavine za biskvit:

Sestavine za nadev:

Sestavine za obliv:

  • 120 g temne čokolade 70%
Priprava
  • Najprej se lotimo priprave nadeva. Bolero in vodo zmešamo, dodamo želatino fix. Ko se masa začne gostiti, jo vlijemo v aluminijasti pekač ter pustimo, da se zgosti. Najboljše jo je pustiti čez noč.
  • Nato se lotimo biskvitov. Pečico segrejemo na 180 st. C . Najprej stepemo jajca in sladilo Sukrin, nato počasi primešamo zmehčano maslo, mandljevo moko in vaniljo v prahu. Maso vlijemo v modelčke za mafine ca.1 žlico mase v en model. Pečemo jih 8 do 10 minut, nato pustimo, da se popolnoma ohladijo.
  • Ko so se biskviti ohladili, se lotimo žele mase. Iz žele mase z okroglim modelčkom, ki naj bo malo manjši, kot so biskviti, izrežemo krogce, ki jih previdno položimo na piškote. Vse skupaj postavimo v hladilnik.
  • Čokolado stopimo in počakamo, da se ohladi. Nato na vrhu namažemo s čokolado in piškote damo še za 15 minut v hladilnik, da se strdijo.
Napotki
Avtor: Tadej Miholič
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!