Kruh iz kokosove moke s semeni

 

Kruh iz kokosove moke s semeni je nizkohidratna različica kruha, primerna za LCHF prehrano. Po želji mu lahko dodate začimbe, namesto kefirja pa lahko uporabite jogurt ali kislo smetano.
Kruh iz kokosove moke s semeni
Št. obrokov / za: 1 kruh
Sestavine
  • 100 g fino mlete kokosove moke
  • 30 g sončničnih semen
  • 20 g lanenih semen
  • 10 g suhega kvasa v kosmičih
  • pol žličke ksantan gumija
  • 10 g psiliuma v prahu
  • sol po okusu
  • 2 jajci
  • 10 g oljčnega olja
  • 50 g kefirja
  • 100 ml vode
Priprava
  • Semena zmeljemo in jih premešamo z ostalimi suhimi sestavinami. Posebej premešamo jajci, dodamo kefir (oziroma jogurt ali kislo smetano) ter olje in 100 ml vode. Mokre sestavine dobro premešamo s suhimi in po potrebi dodamo vodo. Maso pustimo ca. pol ure stati, nato preverimo, če je treba dodati še več vode. Zmes mora biti precej "pocasta".
  • Pečico segrejemo na 190 stopinj C. Zmes damo v pekač na namaščen papir in jo razporedimo tako, da je visoka približno en centimeter. Pečemo vsaj eno uro ter vmes z zobotrebcem občasno preverimo ali je notranjost kruha še mokra.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!