- 100 g fino mlete kokosove moke
- 30 g sončničnih semen
- 20 g lanenih semen
- 10 g suhega kvasa v kosmičih
- pol žličke ksantan gumija
- 10 g psiliuma v prahu
- sol po okusu
- 2 jajci
- 10 g oljčnega olja
- 50 g kefirja
- 100 ml vode
- Semena zmeljemo in jih premešamo z ostalimi suhimi sestavinami. Posebej premešamo jajci, dodamo kefir (oziroma jogurt ali kislo smetano) ter olje in 100 ml vode. Mokre sestavine dobro premešamo s suhimi in po potrebi dodamo vodo. Maso pustimo ca. pol ure stati, nato preverimo, če je treba dodati še več vode. Zmes mora biti precej "pocasta".
- Pečico segrejemo na 190 stopinj C. Zmes damo v pekač na namaščen papir in jo razporedimo tako, da je visoka približno en centimeter. Pečemo vsaj eno uro ter vmes z zobotrebcem občasno preverimo ali je notranjost kruha še mokra.


