- 400 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
- 200 g kisle smetane
- 4 jajca
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 80 g EKO razmaščene kokosove moke Sukrin
- 80 g razmaščene sezamove moke Sukrin
- 30 g mletih luščin indijskega trpotca
- 2 žlički pecilnega praška
- pol žličke soli
- Kremni sir, kislo smetano, jajca in jabolčni kis premešamo. Posebej premešamo ostale (suhe) sestavine in jih nato primešamo k tekoči masi.
- Maso pustimo počivati vsaj 10 minut, nato iz mase naredimo 8 bombetk (enostavno se dajo oblikovati s hladnimi rokami, po potrebi jih vmes splaknemo z mrzlo vodo).
- Bombetke damo v pekač s papirjem za peko in jih v segreti pečici na 180 °C pečemo 30 minut. Pred postrežbo jih popolnoma ohladimo.


