LCHF cesarski praženec – šmorn

 

Vsi ga poznamo – t. i. šmorn. 🙂 Ni nujno, da cesarski praženec naredite le takrat, ko vas v to prisili neuspešno obrnjena palačinka, privoščite si ga večkrat, saj je ta recept za LCHF cesarski praženec brez moke in dodanega sladkorja zares odličen.
Avtor recepta: Staša Grom
LCHF cesarski praženec
Sestavine
Priprava
  • Vse sestavine dobro premešamo in počakamo nekaj minut, da se povežejo. Medtem segrejemo z maslom ali s kokosovo maščobo premazano ponev.
  • Maso vlijemo v ponev in počakamo, da se spodnja stran zapeče, nato maso po delih obračamo in »režemo« na manjše koščke.
  • Pečen cesarski praženec potresemo s sladilom Sukrin in postrežemo.
Napotki
  • Za še boljši praženec namesto vode uporabite sladko smetano.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!