Za spodnji biskvit
- 5 beljakov
- 150 g masla
- 70 g sladila Sukrin
- 150 g mletih orehov
- 70 g mletih mandljev
Za zgornji biskvit
- 5 rumenjakov
- 60 sladila Sukrin
- vaniljev izvleček
Za čokoladno-orehovo kremo
- 100 ml sladke smetane
- 100 g masla
- 50 g sladila Sukrin
- 100 g temne čokolade
- 100 g mletih orehov
- Najprej se lotimo prvega biskvita. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Maslo segrejemo na sobno temperaturo in ga z mikserjem premešamo s sladilom Sukrin. Dodamo mlete orehe in mandlje (jaz sem uporbila olupljene), na koncu pa nežno umešamo beljakov sneg.
- Maso pečemo v pravokotnem modelu srednje velikosti (obložimo g s papirjem za peko) 20 minut pri 160 st. C.
- Medtem pripravimo drugi biskvit, tako da rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin Icing in vaniljevim izvlečkom.
- Ko je prvi biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice, prelijemo z maso za drugi biskvit, vrnemo v pečico in pečemo še 5 minut.
- Nato pripravimo kremo, tako da segrejemo sladko smetano in maslo, primešamo sladilo Sukrin in odstavimo. V maso vmešamo nalomljeno temno čokolado in nežno premežamo, na koncu dodamo mlete orehe in premešamo.
- Kremo nadevamo v pekač in pecivo ohadimo, najbolje čez noč, nato ga razrežemo na srednje velike rezine (za enkrat v usta). 😉
- Inspiracija je bil ta recept → Rezine z orehi in čokolado


