LCHF čokoladno-orehove rezine

 

Mogoče se zdi, da je s temi rezinami veliko dela, a sem prepričana, da jo boste tudi manj spretni slaščičarji in slaščičarke z lahkoto ukrotili. Članica naše podporne skupine na FB je recept za čokoladno-orehove rezine že preverila, njen komentar pa pove vse: "Sočne, okusne ... skratka TOP!"
Avtor recepta: Staša Grom
LCHF čokoladno-orehove rezine
Sestavine

Za spodnji biskvit

  • 5 beljakov
  • 150 g masla
  • 70 g sladila Sukrin
  • 150 g mletih orehov
  • 70 g mletih mandljev

Za zgornji biskvit

Za čokoladno-orehovo kremo

Priprava
  • Najprej se lotimo prvega biskvita. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Maslo segrejemo na sobno temperaturo in ga z mikserjem premešamo s sladilom Sukrin. Dodamo mlete orehe in mandlje (jaz sem uporbila olupljene), na koncu pa nežno umešamo beljakov sneg.
  • Maso pečemo v pravokotnem modelu srednje velikosti (obložimo g s papirjem za peko) 20 minut pri 160 st. C.
  • Medtem pripravimo drugi biskvit, tako da rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin Icing in vaniljevim izvlečkom.
  • Ko je prvi biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice, prelijemo z maso za drugi biskvit, vrnemo v pečico in pečemo še 5 minut.
  • Nato pripravimo kremo, tako da segrejemo sladko smetano in maslo, primešamo sladilo Sukrin in odstavimo. V maso vmešamo nalomljeno temno čokolado in nežno premežamo, na koncu dodamo mlete orehe in premešamo.
  • Kremo nadevamo v pekač in pecivo ohadimo, najbolje čez noč, nato ga razrežemo na srednje velike rezine (za enkrat v usta). 😉
Napotki
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!