Najprej pripravimo vaniljevo jajčno kremo. Rumenjake skupaj s sladilom Sukrin stepamo pri srednji temperaturi nad vodno kopeljo, ko masa postane svetlo rumena, dodamo tekočo sladko smetano. Vmes med mešanjem preverjamo temperaturo, da ni previsoka, saj bodo rumenjaki sicer zakrknili. Po nekaj minutah odstavimo, dodamo rum in vaniljevo aromo ter primešamo mascarpone. Na koncu primešamo želatino fix. Kremo damo v hladilnik in počakamo, da se delno zgosti.
Nato pripravimo biskvit. Maslo stopimo in rahlo ohladimo. Iz beljakov stepemo trd sneg s ščepcem soli, rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin. Primešamo stopljeno maslo, nato izmenično dodajamo beljakov sneg in mandljevo moko Sukrin. Pečemo 15 minut pri 180 °C. Biskvit ohladimo, odstranimo papir za peko in ga razrežemo na ca. 8x8 cm velike kvadrate.
Med peko biskvita pripravimo čokoladno kremo. V sladko smetano in vodo vmešamo prašek za čokoladni mousse Sukrin in kakav v prahu. Stepemo, kot bi stepali smetano.
Pripravimo mešanico sladke smetane, vode in ruma za navlažitev biskvita. Vzamemo veliko skledo in dno prekrijemo s koščki namočenega biskvita. Nanj potresemo ca. polovico jagodičevja, prekrijemo s ca. polovico vaniljeve kreme, potresemo z nalistanimi mandlji in tretjino sesekljane temne čokolade. Prekrijemo z namočenim biskvitom (morda nam bo kakšen košček ostal, odvisno od oblike in volumna sklede), potresemo s preostankom temne čokolade in sesekljanimi praženimi lešniki. Za nekaj ur shranimo v hladilnik in postrežemo s stepeno sladko smetano.