Najprej pripravimo nugat, tako da stopimo maslo ter ga premešamo z lešnikovim namazom s kakavom, mletimi lešniki in sladilom Sukrin Icing. Maso postavimo v hladilnik, da se strdi.
Zeleno plast pripravimo tako, da čim bolj fino zmeljemo pistacije ter jim dodamo marcipan in dobro zgnetemo.
Ko je nugat dovolj trd, s pomočjo žličke naredimo majhne kroglice (ca. 1 cm premera). za nekaj minut jih postavimo v zamrzovalno skrinjo. Iz pistacijevega marcipana prav tako naredimo kroglice in jih sploščimo, tako da je plast debela nekaj milimetrov, premer pa ca. 3 cm. S to plastjo obdamo nugatove kroglice. Tako nastale zelene kroglice obdamo s tanko plastjo marcipana.
Kroglice postavimo v zamrzovalno skrinjo, vmes pa nad soparo stopimo temno čokolado in odstavimo. Nato kroglice z vilicami pomakamo v stopljeno čokolado. Odlagamo jih na pladenj s papirjem za peko, posujemo z mletimi pistacijami in počakamo, da se čokolada strdi. Hranimo jih v hladilniku.