Sestavine za orehov biskvit
- 4 vrečke mešanice Sukrin Cake in a cup - poljuben okus
- 2 jajci
- 100 ml sladke smetane
- 100 ml vode
- 100 g orehov
- mešanica tekoče sladke smetane in vode za navlažitev biskvita
Sestavine za kavno kremo
- 500 g mascarpona
- 300 ml sladke smetane
- 1 žlica instant kave
- 3 žlice sladila Sukrin Icing
- 3 žlice Sukrin sirupa Maple
- 3 žlice ruma
- 1 instant želatina fix
Sestavine za čokoladni mousse
- 1 vrečka čokoladnega moussa Sukrin
- 100 ml sladke smetane
- 100 ml vode
- 50 g orehov
- nekaj žlic sladila Sukrin Gold
- nekaj ščepcev cimeta
- Najprej pripravimo biskvit. Beljake in rumenjake ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto umešamo. Primešamo jim vodo in sladko smetano ter dodamo mešanico Cake in a cup. Na koncu ročno umešamo beljakov sneg. Orehe sesekljamo ali grobo zmeljemo in jih primešamo biskvitni mešanici.
- Maso nadevamo v pekač s papirjem za peko in namaščenimi robovi ter pečemo 20-25 minut pri 180 °C. Ohladimo, odstranimo papir za peko, vrnemo v tortni model in namočimo z mešanico sladke smetane in vode.
- Nato pripravimo kavno kremo. 50 ml sladke smetane segrejemo in v njej raztopimo instant kavo. Mascarpone premešamo s kavno mešanico, sladilom Sukrin Icing, Sukrin sirupom, rumom in želatino. Preostalo sladko smetano (250 ml) stepemo in primešamo h kavni kremi. Kremo namažemo prek biskvita.
- Čokoladni mousse pripravimo tako, da vsebino vrečke premešamo z mešanico sladke smetane in vode. Namažemo ga prek kavne kreme in lepo poravnamo.
- Orehov krokant pripravimo tako, da stopimo sladilo Sukrin Gold, primešamo orehe in cimet, mešanico vlijemo na desko za rezanje s papirjem za peko, ohladimo in sesekljamo ter posujemo po vrhu torte. Torto za vsaj 4 ure shranimo v hladilnik, še bolje čez noč.


