LCHF orehova torta s kavno kremo

 

Poznate Sukrinove »tortice v skodelici«, ki se pripravijo v mikrovalovni pečici? Velikokrat me kdo vpraša, če se da iz njih pripraviti tudi navaden biskvit – v navadni pečici. Seveda! Dodala sem nekaj sestavin in spekla odličen orehov biskvit brez moke in dodanega sladkorja. Ljubitelji kave – ta LCHF orehova torta s kavno kremo je res dobra, poskusite!
Avtor recepta: Staša Grom
Sestavine

Sestavine za orehov biskvit

  • 4 vrečke mešanice Sukrin Cake in a cup - poljuben okus
  • 2 jajci
  • 100 ml sladke smetane
  • 100 ml vode
  • 100 g orehov
  • mešanica tekoče sladke smetane in vode za navlažitev biskvita

Sestavine za kavno kremo

  • 500 g mascarpona
  • 300 ml sladke smetane
  • 1 žlica instant kave
  • 3 žlice sladila Sukrin Icing
  • 3 žlice Sukrin sirupa Maple
  • 3 žlice ruma
  • 1 instant želatina fix

Sestavine za čokoladni mousse

Priprava
  • Najprej pripravimo biskvit. Beljake in rumenjake ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto umešamo. Primešamo jim vodo in sladko smetano ter dodamo mešanico Cake in a cup. Na koncu ročno umešamo beljakov sneg. Orehe sesekljamo ali grobo zmeljemo in jih primešamo biskvitni mešanici.
  • Maso nadevamo v pekač s papirjem za peko in namaščenimi robovi ter pečemo 20-25 minut pri 180 °C. Ohladimo, odstranimo papir za peko, vrnemo v tortni model in namočimo z mešanico sladke smetane in vode.
  • Nato pripravimo kavno kremo. 50 ml sladke smetane segrejemo in v njej raztopimo instant kavo. Mascarpone premešamo s kavno mešanico, sladilom Sukrin Icing, Sukrin sirupom, rumom in želatino. Preostalo sladko smetano (250 ml) stepemo in primešamo h kavni kremi. Kremo namažemo prek biskvita.
  • Čokoladni mousse pripravimo tako, da vsebino vrečke premešamo z mešanico sladke smetane in vode. Namažemo ga prek kavne kreme in lepo poravnamo.
  • Orehov krokant pripravimo tako, da stopimo sladilo Sukrin Gold, primešamo orehe in cimet, mešanico vlijemo na desko za rezanje s papirjem za peko, ohladimo in sesekljamo ter posujemo po vrhu torte. Torto za vsaj 4 ure shranimo v hladilnik, še bolje čez noč.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!