Sestavine za piškote:
- 100 g mletih lešnikov
- 60 g grobe kokosove moke
- 30 g grobo mletih kakavovih zrn*
- 1 žlička indijskega trpotca
- 4 žlice sladila Sukrin Icing
- 4 žlice kakava
- 1 jajce
- 1 žlička vanilje v prahu
- 60 g zmehčanega masla
- 15 g zmehčanega kakavovega masla
Sestavine za kremo:
- 200 g kremnega sira
- 30 g zmehčanega masla
- 1 žlička vanilje v prahu
- 10 g zmehčanega kakavovega masla
- 1 žlica sladila Sukrin
- Najprej se lotimo priprave piškotov. V srednje veliki posodi premešamo vse suhe sestavine. Posebej premešamo maslo in jajce ter dodamo k suhim sestavinam. Maso oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in vsaj za 30 minut postavimo v hladilnik. Nato testo razvaljamo med dvema listoma papirja za peko na približno pol cm debeline. Z modelčkom izrežemo krogce, jih položimo na papir za peko in pečemo ca. 12 minut pri 185 st. C.
- Nato se lotimo kreme. Kremni sir dobro premešamo, da se zmehča in mu dodamo ostale sestavine za kremo. Dobro premešamo in krema je gotova.
- Na polovico popolnoma ohlajenih piškotov namažemo kremo in po dva stisnemo skupaj (enega s kremo, enega brez). Piškote shranimo v hladilnik, da se krema strdi.
- * Kakavova zrna je najbolje zmleti v mlinčku za kavo
** Sir tipa Philadelphia


