LCHF tiramisu

 

Tiramisu je enostavna sladica, tudi njegova LCHF-različica se od izvirnika v tem ne razlikuje. Namesto kupljenih savojskih piškotov uporabite domače, ki jih spečete sami. Tako boste pripravili odličen tiramisu brez moke in dodanega sladkorja. Ker so domači savojski piškoti brez moke mehkejši in tanjši od kupljenih, sem spodnjo plast nadomestila z LCHF-biskvitom.
Avtor recepta: Staša Grom
LCHF tiramisu
Sestavine

Sestavine za biskvit (pekač premera ca. 33 x 24 cm)

Sestavine za piškote

Sestavine za kremo

Ostale sestavine

  • 1 skodelica ohlajene kave
  • 2 žlici ruma
  • 250 ml sladke smetane
  • kakav v prahu
Priprava
  • Najprej spečemo biskvit. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake premešamo s sladilom Sukrin. Rumenjakom nato izmenično primešamo mešanico kokosove moke in mletih mandljev ter beljakov sneg. Biskvit pečemo v pekaču s papirjem za peko 15 minut pri 180 °C. Ohladimo, odstranimo papir za peko in biskvit vrnemo v pekač.
  • Nato se lotimo peke piškotov. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, med mešanjem mu dodamo polovico sladila Sukrin. Preostalo sladilo dodamo k rumenjakom in stepamo, dokler zmes ne postane gosta in svetlo rumena. Beljake z lopatko previdno primešamo k rumenjakom, nato počasi primešamo mlete mandlje in mandljevo moko s pecilnim praškom.
  • S testom napolnimo vrečko, ji odrežemo vogal in testo v velikosti 2 x 9 cm nabrizgamo na pekač s papirjem za peko. Pazimo, da je med piškoti dovolj prostora. Piškote pečemo 5 minut pri 210 °C, nato jih potresemo z malo sladila Sukrin in pečemo še 5 minut.
  • Piškote popolnoma ohladimo in previdno odstranimo s papirja za peko.
  • Nato pripravimo kremo. Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin in vaniljevim izvlečkom, nato primešamo maskarpone in na koncu ročno previdno primešamo beljakov sneg.
  • Kavo premešamo z rumom in z njo namočimo biskvit. Naložimo polovico kreme in jo prekrijemo s piškoti, namočenimi v kavo (če kakšen ostane, ga pohrustamo). 😊 Naložimo preostanek kreme in poravnamo.
  • Tiramisu premažemo s stepeno sladko smetano, posujemo s kakavom in shranimo za nekaj ur v hladilnik.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!