Najprej spečemo biskvit. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake premešamo s sladilom Sukrin. Rumenjakom nato izmenično primešamo mešanico kokosove moke in mletih mandljev ter beljakov sneg. Biskvit pečemo v pekaču s papirjem za peko 15 minut pri 180 °C. Ohladimo, odstranimo papir za peko in biskvit vrnemo v pekač.
Nato se lotimo peke piškotov. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, med mešanjem mu dodamo polovico sladila Sukrin. Preostalo sladilo dodamo k rumenjakom in stepamo, dokler zmes ne postane gosta in svetlo rumena. Beljake z lopatko previdno primešamo k rumenjakom, nato počasi primešamo mlete mandlje in mandljevo moko s pecilnim praškom.
S testom napolnimo vrečko, ji odrežemo vogal in testo v velikosti 2 x 9 cm nabrizgamo na pekač s papirjem za peko. Pazimo, da je med piškoti dovolj prostora. Piškote pečemo 5 minut pri 210 °C, nato jih potresemo z malo sladila Sukrin in pečemo še 5 minut.
Piškote popolnoma ohladimo in previdno odstranimo s papirja za peko.
Nato pripravimo kremo. Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin in vaniljevim izvlečkom, nato primešamo maskarpone in na koncu ročno previdno primešamo beljakov sneg.
Kavo premešamo z rumom in z njo namočimo biskvit. Naložimo polovico kreme in jo prekrijemo s piškoti, namočenimi v kavo (če kakšen ostane, ga pohrustamo). 😊 Naložimo preostanek kreme in poravnamo.
Tiramisu premažemo s stepeno sladko smetano, posujemo s kakavom in shranimo za nekaj ur v hladilnik.