Sestavine za testo
- 300 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
- 3 jajca
- 100 g stopljenega masla
- 200 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
- 100 g sladila Sukrin
- 40 g indijskega trpotca
- 1 pecilni prašek
Sestavine za nadev
- 250 g mletega maka
- 400 ml sladke smetane
- 6 žlic sladila Sukrin Gold
- 50 g masla
- 1 žlica ruma
- 2 jajci
Ostalo
- 1 rumenjak
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica sladila Sukrin Icing
- Najprej se lotiš priprave testa. Z električnim mešalnikom premešaš kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodajaš mešanico suhih sestavin. Testo z rokami zgneteš v kroglo in ga za eno uro (ali čez noč) shraniš v hladilnik.
- Nato se lotiš valjanja testa - to je najpomembnejši del. Pripraviš si dva dolga lista papirja za peko, zelo priporočljivo pa je, da imaš ob sebi par dodatnih rok, ki ti bo pomagal držati papir na mestu. Na prvi list papirja položiš kroglo testa in jo najprej kar z rokami malo sploščiš. Nato čez položiš drugi list in »paru rok« naročiš, da vse skupaj dobro drži na pultu in pričneš z valjanjem. Valjaš predvsem v dolžino, pri širini pa paziš, da ne presežeš dimenzije pekača, v katerem pečeš potico. Na koncu mora nastati precej dolg pravokotnik, debelina naj ne presega pol cm, lahko pa je še bolj na tanko.
- Pri valjanju te moram opozoriti na en trik️. Ko po pričetku testo kolikor toliko dobro razvaljaš, papir odlepiš od testa (ter ga spet položiš nazaj), nato primeš oba papirja s testom vmes in vse skupaj obrneš ter odlepiš tudi drugi list papirja (in položiš nazaj). Nadaljuješ z valjanjem, nato odlepiš list, obrneš, odlepiš list in tako naprej vse do tedaj, ko je testo želene dimenzije in ustrezno tanko. Smisel tega je, da se papir ne sprime preveč na papir, saj ga vmes večkrat odstraniš. Zaključiš tako, da odstraniš vrhnji list in testo je tako pripravljeno na nadev.
- Nato se lotiš nadeva. Sladko smetano z rumom segreješ do vretja, nato zmanjšaš temperaturo, dodaš Sukrin Gold in primešaš mak. Nekaj minut kuhaš, nato mešanico odstaviš, primešaš maslo in malenkost ohladiš. Nato primešaš rumenjaka in na koncu beljakov sneg. Nadev enakomerno naložiš na razvaljano testo, pod katerim imaš list papirja za peko. Z uporabo papirja za peko zvij v potico in jo skupaj s papirjem za peko daj v daljši in ožji pekač za peko kruha.
- Potico pečeš pri 170 °C približno 40 minut. Nekje na polovici peke potico premažeš z mešanico rumenjaka in kisle smetane. Ohlajeno potico posuješ s sladilom Sukrin Icing. Hraniš jo v hladilniku.


