Sestavine za testo:
- 80 g EKO Sukrin mandljeve moke
- 20 g EKO Sukrin kokosove moke
- 100 g sladila Sukrin
- 15 g kakava
- 2 jajci
- ščepec soli
- polovica vrečke mešanice začimb za medenjake
Sestavine za nadev:
- 300 g svežega kremnega sira (npr. Philadelphia)
- 50 g sladila Sukrin
- 1 jajce
- 1 žlička cimeta
- vanilja
- Sestavine za testo stresemo v posodo, dobro premešamo in zgnetemo v kroglo. Od dobljenega testa odvzamemo 150 g, naredimo kroglo in shranimo v hladilnik. Preostalo testo razporedimo v pekač velikosti 20 x 20 cm, obložen s papirjem za peko, in ga poravnamo z roko.
- Nato se lotimo nadeva. Vse sestavine premešamo in kremo prelijemo čez testo. Pečemo pet minut pri 180 ˚C, nato vzamemo pekač iz pečice in po vrhu posujemo nastrgano testo, ki nam je ostalo od prej, ter pečemo še 25 do 30 minut. Ohlajeno sladico narežemo na kocke in postrežemo.


