Medenjakove skutne kocke

 

Zame ni božiča brez medenjakov, da ne govorim, kako velik ljubitelj skutnih tort sem. Tokrat sem združil oboje, saj se mi ni dalo speči ne enega ne drugega, in nastale so res dobre medenjakove skutne kocke.
Avtor recepta: Matej Mejak
Medenjakove skutne kocke
Sestavine

Sestavine za testo:

Sestavine za nadev:

  • 300 g svežega kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 50 g sladila Sukrin
  • 1 jajce
  • 1 žlička cimeta
  • vanilja
Priprava
  • Sestavine za testo stresemo v posodo, dobro premešamo in zgnetemo v kroglo. Od dobljenega testa odvzamemo 150 g, naredimo kroglo in shranimo v hladilnik. Preostalo testo razporedimo v pekač velikosti 20 x 20 cm, obložen s papirjem za peko, in ga poravnamo z roko.
  • Nato se lotimo nadeva. Vse sestavine premešamo in kremo prelijemo čez testo. Pečemo pet minut pri 180 ˚C, nato vzamemo pekač iz pečice in po vrhu posujemo nastrgano testo, ki nam je ostalo od prej, ter pečemo še 25 do 30 minut. Ohlajeno sladico narežemo na kocke in postrežemo.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!